Norges forskningsråd

Mysterier i vann

Copyright: Georg O. Sars  (Dafnie-illustrasjonene)

Copyright: Georg O. Sars (Dafnie-illustrasjonene)

Har du hørt om Dafniejakten? Dafniene er de ørsmå krepsdyrene som elever over hele landet leter etter i årets Forskningskampanje. Hos oss kan du se nærmere på dyrene og få vite mer om kampanjen. Det er ikke for sent å melde seg på!

Vannet du ikke ser
Regn og snø gir vann i elver, innsjøer og grunnvann under bakken. Vi vet at nesten alt liv trenger ferskvann, men vet du hva som skjer under husene i Oslo? Sjekk også hvor rent vannet i fjorden og marka egentlig er.

Som fisken i vannet

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

I et stort åpent akvarium kan du studere fisk og sjødyr på nært hold. Hvor i fjorden lever fiskene? Føler fisken noe når du får den på kroken? Og hvordan har en oppdrettsfisk i en merd det? Møt forskere som studerer dette, test forholdene for fisk i en merd på Vestlandet på direkten, og la forskerne få høre hva du mener om fiskevelferd.

Til sjøs før og nå
Test dine krefter på en lensepumpe fra 1500-tallet, og se hvordan arkeologer bygger modeller av mange skipsvrak som er funnet i Oslo. Prøv spillet der du selv kan styre og gå rundt på et hypermoderne skip ved hjelp av ny teknologi.

 

Kontakt:
Karin Totland | 92085402 | kt@forskningsradet.no | www.forskningsradet.no