Miniforsker’n

I Miniforskerteltet er det fritt frem for fantasien! Ved skaperbordet tilbys kule byggematerialer, verktøy og tegnebord hvor barna kan designe og skape nye oppfinnelser. Disse kan tas med hjem eller settes på utstillingsbordet i teltet.

Foto: Maker Faire Oslo

Foto: Maker Faire Oslo

Tankelesning og tallmagi

Hos Forskerfabrikken vil du lære et triks som gjør deg til «tankeleser». Vi deler ut kort som gjør det mulig å finne ut hvilket tall andre mennesker tenker på. For de som ikke forstår trikset, virker kortene magiske, men egentlig er det bare snakk om en kode. Kortene følger den binære koden som alle datamaskiner bruker for å kommunisere, og den skal vi lære deg hvis du har tid.

Maker Faire

Maker Faire er en festival som arrangeres på over 100 ulike steder i verden – og nå også i Oslo!

Vitensenteret ved Teknisk museum og Universitetet i Oslo inviterer deg til å delta på Forskningstorgets Maker Faire byggeverksted hvor teknologi, kunst og vitenskap møtes. Finn frem skaperen i deg!

Scratch

Vil du lage ditt eget dataspill? Eller en kul animasjon? Hos Kodeklubben kan du være kreativ med programmeringsspråket Scratch som er lett å lære og morsomt å bruke. Vi kan også gi deg tips om andre måter du kan lære deg å være kreativ med datamaskinen.

Scratch er et samarbeid mellom Kodeklubben og FFI (Forsvarets forskningsinstitutt).

Kjemi

Gjør dette hjemme! Opplev god kjemi med oss. Kom innom og fortell oss om eksperimenter du har gjort hjemme, eller spør oss om ting du lurer på og lær deg noen nye eksperimenter. Del ditt eksperiment med #godkjemi på instagram.

Kontakt:
Turid Guddingsmo| 41 66 93 61 | turid.guddingsmo@nmbu.no