MINIFORSKER’N

Forskningstoget_7

I Miniforskerteltet er det fritt frem for fantasien! Ved skaperbordet tilbys kule byggematerialer, verktøy og tegnebord hvor barna kan designe og skape nye oppfinnelser. Disse kan tas med hjem eller settes på utstillingsbordet i teltet.

Ballongbiler med futt

I år har Forskerfabrikken ballongbilverksted på Forskningstorget. Her kan du lage din egen bil fra en melkekartong, og få den til å rase avgårde ved hjelp av en ballong. Hvor raskt og hvor langt kan bilen din kjøre? Arranger rally med vennene dine og se hvem som vinner. Du kan også delta i Forskerfabrikkens ballongbil-konkurranse.

Kjemieksperimenter

Lurer du på ting som: Hva er egentlig karbohydrater og hvorfor er det forskjell på glukose og fruktose når begge har kjemisk sammensetning C6H12O6? Vil du vite mer om sammenhengen mellom kjemi og mat? Kom og snakk med kjemistudenter om kjemi, mat og eksperimenter du kan gjøre hjemme.

Schratch

Vil du lage ditt eget dataspill? Eller kanskje en robot? Hos Kodeklubben kan du prøve programmeringsspråket Schratch som er lett å lære og morsomt å bruke til mange ting. Vi kan også gi deg tips om andre måter du kan lære deg å være kreativ med datamaskinen. Schratch er et samarbeid mellom Kodeklubben og FFI (Forsvarets forskningsinstitutt).

Kontaktperson: Turid Guddingsmo
Tlf: 41 66 93 61
E-post: turid.guddingsmo@nmbu.no

 

logo-hvit bakgrunn

 

01_Kodeklubben logo vectorMN_KJEMI_Segl_A