Miniforsker`n

 

Foto: Håkon Sparre

Ved skaperbordet er det fritt frem for fantasien. Lag kule oppfinnelser. Bruk ulike byggematerialer, verktøy og design roboter, fantasidyr eller hva du måtte ønske. Alt du lager kan tas med hjem eller settes på utstillingsbordet i teltet.

Kjemieksperimenter: Hvor kommer de store idèene fra? Kunnskap er mer enn bare å forstå. Kunnskap og utdannelse gjør deg i stand til å stille spørsmål, spørsmål som kan velte gamle sannheter og gi de idèene som former fremtiden. Kunnskap og utdannelse er derfor det mest verdifulle du kan skaffe deg, uansett fagfelt. Kom innom og møt kjemistudenter fra Universitetet i Oslo. De gir verdifulle råd om framtidig utdannelse og kan vise deg idèskapende eksperimenter du kan gjøre hjemme.

Lag dataspill og roboter!: Hos Kodeklubben kan du prøve programmeringsspråket Scratch som er lett å lære og morsomt å bruke, for eksempel til å lage dine egne spill. Vi viser også andre måter du kan lære deg å være kreativ med datamaskinen og lage dine egne kule oppfinnelser, med veiledere fra Kodeklubben og FFI (Forsvarets forskningsinstitutt). Schratch er et samarbeid mellom Kodeklubben og FFI.

Bli en balansekunstner:  I aktiviteten skal du utforske balanseprinsippene. Hva avgjør hvor balansepunktet til en gjenstand er? Oppgaven er enkel, du skal konstruere en kunstnerisk skulptur som kan balansere på toppen av en blomsterpinne. Hvor avansert skulptur kan du lage?

Vitenskolen: Er du nysgjerrig på Teknologi? Vil du forstå hvordan fornybar energi fungerer, eller vil du leke med mat? VitenSkolen er et studentdrevet tilbud til barn og unge. På VitenSkolen får du teste programmering, elektronikk og forskning på en morsom, praktisk og enkel måte.  Hos oss bygger vi, vi mikroskoperer og kokkelerer.  VitenSkolen passer alle aldersgrupper, uavhengig av forkunnskaper. Sammen gjør vi realfag og «grønne» fag gøy og inspirerende gjennom praktisk tilnærming med lav terskel.